Reteta pizza de casa cu blat pufos

05/12/2021
Reliana B.

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei de masline
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 20 g drojdie proaspata sau 6 g uscata

Pentru topping:

  • de toate: salam, sunca,
  • masline, ardei, ciuperci,
  • ketchup
  • telemea, cascaval, mozarella

*DACA AI NEVOIE DE O TAVA PROFESIONALA PENTRU PIZZA POTI GASI AICI

Pentru aluat amestecam apa calduta cu drojdia si cu zaharul, apoi adaugam uleiul de masline, faina si sarea. Framantam aluatul si il lasam la dospit 40-50 de minute la un loc caldut, acoperit cu o carpa curata.

Intre timp facem sosul de rosii dupa urmatoare reteta: 80% sos de rosii, 20% ketchup, 50ml ulei de maslnie, un praf de sare si zahar, adaugam busoic, piper si amestecam.

Intindem blatul de pizza in tava, il lasam inca 10-15min acoperit cu o carpa, iar apoi adaugam sosul de rosii peste.

Adagam cascavalul/mozarella, salamul, maslinele si tot ce mai doriti. (cu cat e mai simpla pizza cu atat e mai gustoasa:) )

Lasam cuptorul la 200° C pentru a se incinge, cand adaugam pizza il scadem la 180° C. Lasam pizza aproximativ 25min pana incepe sa se rumeneasca si gata:)

Comentarii

Nici o postare găsită

Lasa un comentariu