Tine vasul in apa rece timp de 10 - 15 minute inainte de a-l folosi.
Nu pune niciodata o oala de lut in cuptorul preincalzit, deoarece se va sparge de la socul caldurii.
Este necesar sa coci la temperaturi ridicate pentru a lasa umiditatea saturata a argilei sa se transforme incet in abur.
Gatitul in vasul de lut nu necesita sa adaugi ulei.
Nu aseza vasul de lut fierbinte pe o suprafata rece deaorece se va fisura. Asadar, atunci cand scoti oala fierbinte din cuptor, aseaz-o pe un tocator de lemn ori un suport dedicat.
Foloseste vasul de lut in cuptor si nu pe aragaz.
Adauga apa treptat, treptat in vas, in caz contrar riscati sa se reverse.
Tine cont ca un vas de lut retine caldura, asadar, chiar si dupa ce ai scos oala din cuptor procesul de coacere nu s-a incheiat. Tine cont de acest lucru sau da la o parte capacul imediat ce ai scos mancarea din cuptor.
Nu folosi detergentul de vase pentru ca lutul poros va absorbi substanta. Foloseste apa calda si o pensula care sa aiba pe ea bicarbonat, astfel vei indeparta orice urme de mancare. Vasul nu se va pune in chiuveta cu apa rece pentru a se raci. Goleste oala, apoi pune in ea apa calduta. La final lasa vasul sa se raceasca intr-un spatiu aerisit, fara sa fie capacul pus. In felul acesta nu risti ca vasul sa se mucegaiasca.
Adauga inca 199.00 lei pentru a beneficia de transport gratuit! :)
SC CREATIVE BREATHE SRL
CUI: 44683363
Nr. R.C.: J34/635/2021
Tel.: 076 385 9234
Email: contact@pans.ro